Waarom eten?
Want wat mag je naast eten nog meer doen?
Goede thought, waarom ga jij eten om het eten? Verveling, angst, teleurstelling, frustratie, tijd doden, gezelligheid. Ik pak de bovenste: verveling. We willen ons liever niet vervelen; dit is vaak zeldzaam want we kunnen (normaal gesproken) iedere seconde vullen met events. Geen invulling hebben = zo goed. Geen concrete invulling hebben, geeft ruimte. En ruimte creëert ideeën. We leven in een wereld waarin we heel erg bevoorrecht zijn. Zo bevoorrecht dat we maar meer gaan/ kunnen eten omdat we geen andere activiteit gepland hebben die ons bezighoudt. Eten als tijdsdoding toont aan dat er stimuli nodig is op ander vlak. Voldoening. Emotionele en intellectuele verzadiging. Dát krijg je namelijk niet met scrollen op je phone, met Netflixen of je huis schoonmaken.
De reden dat ik veel weet over voeding en mindset is omdat ik ook dit soort dingen heb ervaren! Op mijn diepste punt was eten het enige wat mij plezier bracht. Tot ik dat ging herkennen en dacht: ik MOET mijn brein gaan echte voeding. Dat is ook wat ik nu veel zie bij anderen. Brengt eten je écht plezier? Ik denk dat eten (in onbalans) slechts het ‘mute’ knopje is. De realiteit ontwijken. Maar dan? Ga op zoek naar dingen die jouw brein werkelijk verzadiging geven. Ga leren, ga lezen, vind uit wat je tof vindt en wat minder aan de oppervlakte staat (temptation island is niet leren). Als je de fun gaat ervaren van je brein voeden, nieuwe dingen ontdekken, dan is er NOOIT meer verveling. Er is zó veel informatie beschikbaar en dat is OOK een groot voorrecht. En waarom mensen met een sterke mindset het in deze tijd makkelijker hebben .. Omdat zij zien wat is zoals het is. En zich vervolgens afvragen oké, als dit en dit nu niet kan, wat voor mogelijkheden geeft mij dat dan op ander vlak. Het is namelijk niet alleen maar verliezen.

Ik post dagelijks over processen binnen een fijne leefstijl op mijn instagram. Ook deel ik hierover via mijn blogs op deze website. Ik hoop dat dit je motiveert en inzichten geeft. 

Juicy Nelly

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.