Je bent niet je excuses
Excuses zijn niets meer dan redenen om jezelf tegen te houden: zolang je van jezelf weet dat het excuses zijn is het niet (zo) erg..
Maar zaken roepen en doen zijn twee verschillende dingen die behoorlijk kunnen verschillen. Stop met jezelf in de maling te nemen, je bent veel meer dan jouw excuses. Te weinig tijd bijvoorbeeld is nooit een goed excuus: stel prioriteit, dat is ook een tijd.
Op de weg naar je mooiste leefstijl zul je heel wat hobbels en dalen meemaken, waar je telkens sterker van wordt. Zonder regelmatig je doelen voor ogen te houden zul je op de hobbels en in de dalen mogelijk toch het pad gaan bewandelen van de excuses: want je werk, huis of welke afleiding dan ook zijn op dat moment prioriteit. Excuses zijn niets meer dan redenen om jezelf tegen te houden, als je dit realiseert en ze parkeert kun je door.
Vandaag deel ik graag vijf tips met je hoe je op weg kunt gaan om niet afgeleid te worden door excuses, maar je doelen (weer) bij de horens te vaten en ervoor te gaan.
– Intrensiek gemotiveerd raken WAAROM je ergens voor wilt gaan doen. Dit raakt je als hetgeen je voor ogen hebt in harmonie is met wat je wilt en doet. Ook zullen er soms minder leuke onderdelen bij zitten, maar zolang ze het grotere doel dienen zul je gemotiveerd blijven.
– Dingen (gaan) doen op een manier die passen bij wie je bent. Hierbij heb ik het over de gebieden agenda, verlangens, doelen en interessegebieden. Overigens moet je soms wel op weg gaan en de tijd nemen om te ontdekken hoe het bij je past.
– In harmonie zijn met wie je bent, wat je doet en waar je naar toe wilt. Luister naar jezelf, je voelt haarscherp aan of iets oké is voor jezelf of niet. En vind je het lastig in de heat of the moment? Neem dan even een rustig moment om dit te doen!
– NU ergens zijn waar je niet zijn wilt, het grotere plaatje zien. Hierbij doel ik op je doelen voor ogen houden, misschien is jouw doel wel min tien kilo lichter worden en voel je je nu moddervet. Of wil je leren hardlopen en kun en nog niet eens 10 meter achter elkaar hardlopen. Maar je gaat wél aan van het idee om hierin verbetering aan te brengen.
– Doelen nastreven die in lijn zijn met wat je kunt en wat je wilt. Nog even voortborduren op de bovenstaande voorbeelden, je bent niet opeens morgen al vijf kilo kwijt of kunt niet naar een week consistent trainen 5 kilometer op jouw droomtempo uitlopen. Je doelen moeten haalbaar en realistisch zijn.
Je bent niet je excuses: je kan jouw doelen en dromen nastreven, laat je niet tegenhouden door een hobbel of een dal. Zet een energizer in en go!

Ik post dagelijks over processen binnen een fijne leefstijl op mijn instagram. Ook deel ik hierover via mijn blogs op deze website. Ik hoop dat dit je motiveert en inzichten geeft. 

Juicy Nelly

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.