Geen eindbestemming
Gezond leven is een weg zonder eindbestemming
Momenteel luister ik het boek ShoeDog van Phil Knight, de oprichter van Nike. Ik ben pas bij het eerste hoofdstuk maar ik vond zo’n rake uitspraak. Phil beschrijft hoe hij houdt van hardlopen en dat het eigenlijk maar gek is. Want. Hardlopen vraagt veel van je, het kan pijnlijk zijn, de beloning is vaak laag en is zeker niet gegarandeerd. Ook heeft hardlopen op een parcours of een zandweg niet echt een bestemming. Je rent namelijk vooral voor het doel om te rennen, niet voor waar je naartoe rent.
Hij sluit af met: “Whatever pleasures or gains you derive trom the act of running, you must find them within. lt’s all in how you frame it, how you sell it to yourself.” En zo is het precies met gezondheid en gezond eten! Geluk vind je niet in het verliezen van 10 kilo just for the sake of losing 10 kilo. Geluk vind je ook niet in het testen van je wilskracht of motivatie om vervolgens all-in te gaan op een verjaardag. Gezond eten is een weg zonder specifieke eindbestemming. Het is een manier van leven waarbij jij je gaat beseffen dat je meer gewin haalt uit soms nee zeggen en daar een goed gevoel aan overhoudt voor jezelf.

Ik post dagelijks over processen binnen een fijne leefstijl op mijn instagram. Ook deel ik hierover via mijn blogs op deze website. Ik hoop dat dit je motiveert en inzichten geeft. 

Juicy Nelly

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.