Gaan voor jouw niet-concrete doelstellingen..
Klaar voor wat motivatie, inspiratie én eerlijke woorden? Als ik blogs schrijf, zoek ik graag een inspirerende en motiverende omgeving op. En voor mij komt dat allemaal samen tijdens het sporten. En vandaag is dat de sportschool! Want het lijkt zo heerlijk, dromen over een fit, sterk en goed lichaam..
Zo winkelde ik vorige week een dagje en ik hoorde het constant om mij heen. ‘Nou dat staat me nog niet zo florissant, eerst maar eens wat kwijt..’ En ik denk dan: wat wil je precies kwijt? De inhoud van je portemonnee of?! Stiekem snap ik het best wel hoor, dan wordt er vaak gedoeld op: ‘wat kilo’s kwijt’. Maar deze doelstelling hangt van ellende aan elkaar.. hoe kun je nou ‘wat kilo’s kwijt raken’ zonder een goed concreet plan met passende acties? Als je zo je doelstellingen stelt dan ga je dus kijken waar het schip strandt? Een paar kilo’s erbij is dan ook acceptabel? Want. Als je niets verandert tussen je oren, verandert er niets. Hier start de actie.
Je lichaam is soms moe en op van de dag, maar dan kan je geest het overnemen. Daarom is het zo essentieel dat het tussen de oren goed zit. Dat je in ieder geval een stootje kan verdragen. En je je kan blijven denken.. op de paspop stond dit jurkje beter dan bij mij… maar wat ga je inzetten om dat doel te bereiken?
Door jezelf constant slecht weg te zetten, ik las pas een story ‘deze zeekoe is weer eens gaan lopen’, ga je er in geloven. Ook al is het een grapje. Ik denk dan lieve vrouw, je zet jezelf zo neer en accepteert dat ook nog. Hier schiet je dan in een slachtofferrol welke alles te maken heeft met je eigen acties. Maar wat gaat er gebeuren als jezelf gaat zien als de fitste en energiekste versie van jezelf? Dan ga je daar elke dag je acties voor uitzetten en kom je daar. Want het gedachtegoed is de basis voor je hele zijn. Neem de verantwoordelijkheid hier in: ieder pondje gaat echt wel door het mondje. Elk uurtje bankhangen kun je ook in actie zijn. Elke mini actie, die je consistent inzet, brengt je weer een beetje dichterbij.. jouw doelen!!!
Het klinkt niet zo leuk, maar het is wel eerlijk. Op den duur ga je echt plezier beleven aan jouw proces; wat overigens nog veel toffer is dan je doelstelling op zich. Je proces beweegt en je doel staat stil. Denk je dat je oppergelukkig bent als je je doel hebt bereikt? Tuurlijk, enkele seconden en hoogstens een dag. Dan ga je weer door! Dat is wat energieke leefstijl met je doet. Je verlegd je grenzen en bereikt dingen die je niet voor mogelijkheid hield. Mogelijk weet je niet hoe je er komen gaat, maar het is echt mogelijk! En je hoeft het niet alleen te doen! Doe je mee? Ik reken op je!

Ik post dagelijks over processen binnen een fijne leefstijl op mijn instagram. Ook deel ik hierover via mijn blogs op deze website. Ik hoop dat dit je motiveert en inzichten geeft. 

Juicy Nelly

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.